Featured post

Our Place

Suunnittelimme uutta hyppytunnin vietto tilaa nykyisen kuvisluokkien edessä olevan tilan paikalle. Tällä hetkellä tila on väritön, tyylitön, hyödytön ja se kaipaa brutaalia viilausta… Joten me suunnittelimme tilalle oikein uudenlaisen, käytännöllisen ja mukavan tilan.

Päädyimme ratkaisuun yhdessä ryhmässämme, jossa tilasta on luotu sen arvoinen mestariteos. Tilamme etuosasta löytyy pöytä, jossa voi opiskella tai lueskella rauhassa ja sivulta moni toimi pöytiä, jossa on muun muassa tietokone mahdollisuus. Ympäri tilaamme on monia säkkituolia, jossa rankkojen tuntien välissä voi pistää aivot narikkaan. Ja sitten itse mestariteokseen, tilamme perältä löytyy mahtava pienoiselokuvateatteri, missä kaikki voivat katsoa haluamaansa viihdettä.

perspektiivi2 cropped 001

Tilamme seiniä koristavat innovatiiviset värit ja maalaukset. Tila on erittäin avara ja valoisa, sekä houkuttelee sosiaaliseen kanssakäymiseen. Ilmastointi on yksi huoneemme tärkeimmistä elementeistä. Huoneessa on aina sopiva ja viihtyisä lämpötila ja ilmanlaatu.

Our Place pohjapiirros

Haasteita oli tehtävästämme saatu aliarvoinen palaute. Palautteenne oli meille täyttä ilmaa, joten emme halunneet päätyä minkäänlaisiin muutoksiin. Pysymme linjassamme…

VK, Persikka Pete, Lauri ja  Kauri Itäluoma, Matias Peltonen

Rentoutumishuone keskellä arjen vilinää

Aloimme suunnittelemaan maanantain 4.11 tunnilla ideaa omalle huoneellemme, jossa olisi mahdollisuus rentoutua kiireen keskellä. Saimme inspiraatiota Helsingin kaupungin Lauttasaaren kirjaston omasta lukusalitilasta ja viereisen nuorisotalon Apajan tiloista, joita kombinoimme. Huone sijoittuisi jonkin kauppakeskuksen keskelle vilkkaan ilmapiirin ympäristöön. Se toimisi kaiken keskellä omana eristettynä rauhan tyyssijana. Huone sisältää kaksi päätilaa, jotka erotetaan toisistaan suurella esiripulla. Astuessa sisään, saavut nk. äänekkäälle puolelle, jossa on televisio, rentoja tuoleja sekä sohva. Huone on valaistu tavanomaisella kattolampulla sekä siellä on molemminpuoliset ikkunat. Tämän tilan ja tiloja erottavan esiripun ohitettua saavut hiljaiselle puolelle, jossa on perisääntönä olla täysin vaiti. Puoli koostuu sängyistä, nojatuoleista sekä sohvasta. Huoneen keskellä on suuri puoliympyrämäinen lamppu, joka kohdistaa valoa katon suuntaan. Tiloissa on yksi ikkuna, jolla on oma pimennysmahdollisuutensa kirkkaan päivänvalon aikaan. Seinältä löytyy rauhan ylläpitämiseksi myös tavallisia rakennustyömaillakin käytettyjä kuulosuojaimia.

Molemmilla tiloilla on oma päivystävä vartijansa, joka ovat valmiita poistamaan mahdolliset häiriötä aiheuttavat. Huoneen ulkopuolella on oma kassakaappinsa, jossa virkailija hoitaa asiakkaiden laskutuksen sen mukaan, kauanko he haluavat aikaansa tiloissa viettää. Virkailija johtaa ihmiset tiloihin ja sieltä pois sekä hänet saa paikalle painamalla nappia

 

Tilojen aukioloajat:

Ma-pe: 9:30-20:00, la: 9:30-19:00, su: 11:00-21:00

hinnat: 30min-1h 6,60e 1h-2h30min 10,60e 2h30min-3h 15.60e

 

Projektipäiväkirja:

4.11: Aloitus, suunnittelu, piirrokset, muutokset.

5.11 ja 6.11: Muovailuvahaversion suunnittelu ja valmistus

11.11: Pienoismallin ulkokuori valmistuu; tehty kanaverkosta ja kuorattu lastilla

12.11: Pienoismallin pohja valmistuu. Osa huonekaluista valmistuu.

18.11: Viemme projektin loppuun, kirjoitamme blogimerkinnän, jonka Tuomas on jo entuudestaan suunnitellut.

18.11-24.11: ??????

25.11: Blogimerkintä on poistunut itsestään, Tuomas kirjoittaa sen uudestaan alusta lähtien.

Kuvia:

[img]http://imageshack.com/a/img689/5293/opq9.jpg[/img]

[img]http://imageshack.com/a/img546/6260/az4y.jpg[/img]

[img]http://imageshack.com/a/img844/7139/ckgk.jpg[/img]

[img]http://imageshack.com/a/img11/6043/w68f.jpg[/img]

[img]http://imageshack.com/a/img854/7837/yh0d.jpg[/img]

[img]https://imagizer.imageshack.us/v2/417x313q90/837/bwa9.jpg[/img]

 

Tuomas B. sekä Lauri ja Kauri I.

Pilvilinna

Tehtävänantona oli suunnitella rentoutumistila jonnekin päin koulua. Lopputuloksena oli massiivinen rykelmä yksityisyyttä tarjoavia mikrohuoneita katolle.

Aloitin suunnittelun tilan valinnalla.  Tehtävänannon nimi oli hiljenny ja hengitä, joten tästä lähdin. Katto tuntui luontevalta valinnalta, koska siellä on paljon (voisi sanoa loputtomasti) hyödyntämätöntä tilaa, hyvät näköalat ja siellä on ainakin helppo hengittää.

Seuraava ajatukseni oli, että jos optimaalisia rentoutumispaikkoja on vähemmän kuin niiden potentiaalisia käyttäjiä, niihin tuppaa kerääntymään ruuhkaa, eikä ruuhkassa ole kovin helppo hiljentyä eikä hengittää, joten päädyin rykelmään.

Pienoismalli rakennusvaiheineen:IMG_20131118_154741

IMG_20131119_162611

IMG_20131121_112256

Suunnitelmani on ikään kuin läjä toistensa päälle kasattuja soluja, joilla kaikilla olisi pääpiirteittäin samat perusominaisuudet, mutta jokainen olisi silti oman näköisensä. Osa voisi olla avonaisia, osa suljettuja, jotta niissä voisi oleilla talvellakin. Lisäksi osa voisi olla vaikka äänieristettyjä. Kaikki solut voisi yhdistää kännykkään tai vastaavaan laitteeseen, jotta niiden kaiuttimista voisi kuunnella vapaasti valittavaa rentouttavaa musiikkia valmiiden vaihtoehtojen tilalla.

Luonnos osasta tilaa (alkuperäinen ja väritetty versio):

LastScan1

LastScan2

Lopuksi googletin vielä samankaltaisia tiloja:

http://www.marvelbuilding.com/decorating/building/hotel

http://www.tripadvisor.in/LocationPhotoDirectLink-g293916-d633694-i23476051-Phra_Nakorn_Norn_Len_Hotel-Bangkok.html

http://www.davidtinto.co.uk/?gallery=cellular-rooms

http://www.edelweiss-berchtesgaden.com/rooftop-garden-spa

 

Tammenterho

LUKSUSTA ARKEEN

_DSC3811

 

Kuvassa esiintyy kaikki “Our Place:n” toiminnot yhdessä huonekalussa! Huonekalu ei ole kovinkaan käytännöllinen, mutta ei sitä ei taiteelta haetakaan.  Laitteessa pystyy rentoutumaan ja saat samalla rusketusta rusketuslampusta. Etuosasta löytyy telkkari jonka vierestä limu ja mässykone. Tuoli on myös hierova. Tuoli liikkuu renkailla ja sillä voi liikkua vaivattomasti paikasta toiseen.

 

_DSC3803

 

Lopputuloksesta syntyi rauhallinen ja aistikas huone. Huone räjäyttää tajuntasi rauhallisesti, siellä tunnet olosi hyväksytyksi sekä rakastetuksi! Etuosasta löytyy takkatuli screeniltä. Ja sivu kaiuttimista kuuluu rauhallista musaa. Takaosassa voi tehdä rauhoittavia kuvistöitä ja keskittyä luovaan ja rauhalliseen ajatteluun modernien pöytien äärellä.

VK ja Persikka-Pete

 

Vapautus arjesta!

Viimeisimmät kuvistuntimme ovat kuluneet miettien rentoutumista eri osa-alueilla. Nyt esittelemme aikaansaannoksiamme. Ensin saimme tehtäväksi miettiä mikä meitä rentouttaa ja aloimme työstämään tämän pohjalta tilaa joka olisi meidän mielestämme mahdollisimman rentouttava ja mukava. _DSC4107 _DSC4108Tämän jälkeen lähdimme työstämään tilasta yhtä monitoimihuonekalua jossa yhdistyisi kaikki haluamamme toiminnot muun muassa pehmeys, mukavuus, rauhoittava liikerata ja kaunis ulkomuoto._DSC4102_DSC4099_DSC4100Kun saimme muovailuvaha pienoismallimme valmiiksi aloimme työstämään uusien ideoiden ja näkökulmien kautta pienoismallia kestävistä materiaaleista.  _DSC3779_DSC3781Kuvissa näette eri työvaiheitamme ja kahdessa viimeisessä kuvassa on valmis projektimme valmis lopputulos. Luovuimme osista alkuperäisistä ideoista esim. pöydästä, sillä se ei sopinut rentoutumisen teemaan eikä monitoimihuonekaluumme.

Inspiroiduimme näistä:

http://www.saaregolf.ee/majoitus/grand-rose-spa-hotel/?lang=fi

Tästä merellisen lämpimästä tunnelmasta sekä oman huoneen kotoisuudesta ja pehmeydestä halusimme ottaa vaikutteita.

Projekti oli monipuolinen ja pisti meidät miettimään rentoutumista ja sen tärkeyttä. Kivaa oli myös ryhmässä työskentely koska jokaiselta tuli erilaisia mielipiteitä ja loimme huonekalun jota yksilö ei olisi voinut luoda.

Pinja, Kiira, Emmi

Rentoutumis huone

Saimme idean rentoutumis huoneeseen vanhasta työstämme(https://kauniskulutus.wordpress.com/2013/11/18/hypari-kulmaus/)

Suunnitelma rentoutumis huoneesta

Suunnitelma rentoutumis huoneesta

Huone sopisi hyvin monitoimitaloihin tai päiväkerhoihin. Se on kaikenikäisille tarkoitettu, pojille sekä tytöille.

Suunnitelman toteuttaminen

Nuutti liimaa osia yhteen

Nuutti liimaa osia yhteen

Suunnitelman toteuttaminen kesti yhteensä kaksi oppituntia, joten töitä teimme yhteensä 150min. Työ ei ollut mielestämme vaativa mutta silti se vaati paljon keskittymistä eikä herpaantumiseen ollut varaa taikka työ olisi venynyt liiän pitkäksi.

20131029_150158

Työ valmiina

Työ valmiina

Huoneessa on televisio, sänky sekä yksi tuoli ja sohva ja se on maalattu pirteän väriseksi. Valtteri Kopio, Nuutti Myllypakka, Topias Koskinen

Hypäri kulmaus

Suunnittelimme ryhmän kanssa tilan joka sopisi hyvin hypäreillä rentoutumiseen.

Suunnitelma kulmasta

Suunnitelma kulmasta

Kulmauksen tarkoituksena on että saisi rauhoittua kesken hektisten koulupäivien aikana. Kulma on koko koulun käynttöön suunniteltu, jossa jokainen koulunoppilas saisi rentoutua. Hypärikulmaukseen kuuluu kulmasohva johon mahtuu yhteensä noin 8 oppilasta. Kulmaukseen kuuluu myös kahvi kone. Ensin koneen piti olla limuautomaatti mutta päädyimme kahvikoneeseen koska koulumme oppilaat haluaisivat mieluummi kahvikoneen. Kulmaus olisi helppo totetuttaa koska se ei vaatisi isoja muutoksia koulun sisälle ja se ei olisi hirveän kallis.

Tekijät:Valtteri Kopio, Nuutti myllypakka, Topias Koskinen

Soft Design

Ryhmämme ideana oli suunnitella koulun aulasta viihtyisämpi. Keskityimme erityisesti aulan ikkunoiden vieressä olevan puisen pöytärivistön muuttamiseen. Päädyimme vaihtamaan kovat puupenkit mukavampaan sohvaryhmään.

20131029_150134

Suunnittelutyön aikana pohdimme monia eri tekijöitä; kuten mukavuutta, työn käytännön toteutusta ja ulkonäköä. Alkuun jouduimme hylkäämään muutamia ideoita, mutta lopulta löysimme tämän ratkaisun. Sohvat on suunniteltu siten, että ne sopivat suurellekkin määrälle ihmisiä. Sohvien väliin tulisi pöytiä, joiden ääressä voisi tehdä vaikkapa läksyjä. Sohvasarjaa koristamaan suunnittelimme hyvin valaisevat, sekä tyylikkäät valaisimet. Ulos voisi istuttaa puita ja muita viherkasveja, jotka loisivat pihaan eloisuutta ja viihtyisämmän tunnelman.

20131029_15024120131029_150158

Onni Väyrynen ja Mika Järvi

Oleskelutila

Image

Lauttasaaren yhteiskoulun oppilaat lataavat päivittäin puhelimiaan, monet meistä jopa useamman kerran päivässä. Oppitunneilla ei kännyköitä saa olla edes esillä, joten oppilaiden täytyessään koulupäivän aikana saada lisää akkua pitää hoitaa se välituntien aikana. Vapaita pistorasioita ei löydy tarpeeksi kaikille yläasteen ja lukion oppilaille. Päätimme siis yhdistää mukavuuden ja tarpeiden täytön yhteen samaan alueeseen.

Istuessamme koulun aulassa pohtiessa, millaisen työn valmistaisimme tähän kurssille satuin tarvitsemaan latausta puhelimelleni. Näin päädyimme kehittämään ideaa rauhallisista ja mukavista kännykänlataus alueista. Nämä alueet soveltuvat mainiosti myös koulutehtävien tekoon tai yleiseen oleskeluun koulupäivän aikana. Koulussamme on joka päivä mahdollisuus ostaa ruokalasta välipalaa, mutta jonot ovat hirmuisen pitkät. Tämänkin ongelman ratkaisimme lisäämällä “SnäxiBoxin” oleskelutilaamme.

Image

Lala Ylitalo ja Sarp Kurtbay